uniiQ./ONE STOP SHOP FÖR DITT UNIKA JAG

Q./Medical
INJECTIONS & WELLNES.


Medicinsk fotvård 
Behandlingen börjar med ett skönt fotbad och konsultation. Sedan klippning och slipning av naglar, tjocka naglar tunnas ut. 
Därefter avlägsnande av eventuella  förhårdnader, liktornar eller hälsprickor. 
Foten filas och du får en avslappnande fotmassage samt insmörjning med en skön fotkräm.
Du kan även välja en längre behandling med de olika alternativen lackning med lack gele ,fotmassage eller lackning med nagellack.

TIPS & RÅD 
Fila aldrig fötterna mer än en gång i veckan. Annars vill huden försvara sig och mer hård hud bildas. 
Smörj dina fötter varje dag med en skön fotkräm. Om du håller fötterna mjuka behöver du inte fila så ofta och förhårdnader och sprickor minskar.
Undvik att fila på en vårta. Vårtor är ett virus och du hjälper till att sprida det. 
Undvik att gå barfota i simhall och träningslokal. Vårtvirus och fotsvamp trivs utmärkt i fuktiga miljöer. Det behövs bara en knappt synbar rispa i huden för att det ska få fäste, därför är det även viktigt att torka torrt mellan tårna efter dusch och bad.
Fötterna ändras många gånger under livet, fotvalven sjunker och fötterna breddas hos alla människor. Var snäll mot dina fötter och anpassa skorna efter fötterna och inte fötterna efter skorna.
Glöm inte att unna dina fötter ett skönt uppmjukande fotbad nån gång ibland!   

Fillers&Botox
Botox är ett muskelavslappnande medel som reducerar rynkor och linjer/vecka. Det är rekommenderat att användas av vuxna mellan åldrarna 18-65 år. Områden som kan behandlas är t.ex. panna, glabella (”arga rynkan”), kråksparkar runt ögonen eller för ögonbrynslyft. UniiQ använder sig av Vistabel eller Azzalure för botoxbehandling. Effekten av Botox håller ca 3-6 månader.

Fillers som uniiQ använder består av hyaluronsyra och kan användas för att fylla ut rynkor som är missprydande eller för att skapa vackrare läppar. Även mer markerade kindben eller mindre insjunkna tinningar kan åstadkommas. uniiQ använder inte permanenta material. De fillers som används heter Revanesse,Restylane och apriline. Effekten av fillers håller ca 3-12 månader beroende på behandlat område. Fyller man på ca en månad efter första behandlingen håller resultatet längre.

Vad är egentligen skillnaden mellan Botox och Fillers?
Fillers består av hyaluronsyra som förekommer naturligtiI vår vävnad. Det andvänds för att jämna ut huden där djupa rynkor förekommer samt skapa volym och konturera läppar, kinder och käklinje.
Botox (som står för Botulinum Toxin) är ett protein som avslappnar muskler. Muskler som dras ihop skapar rynkor, detta förhindras av Botox. 
Vad är riskerna med filler och botox?
Både Fillers och Botox är regulerade med väldigt hög säkerhet. Däremot finns det risker med allt. De vanligaste är blåmärken och lite svullnad vanlig runt läpparna i ett par dagar. Dessa kan förebyggas  Med Botox så förekommer ibland huvudvärk.

TIPS & RÅD  
För att minska risken för blödning rekommenderas att man inte använder omega 3, ipren,voltaren,blodförtunnande läkemedel och vitamin E, ca 1 vecka före behandling.
Även alkohol och hård träning bör undvikas några dagar före och 1 dag efter behandling.

Ultra V trådlyft - ansiktslyft utan kirurgi
Vad är ultra V trådlyft?
-
Med ca 80-100 trådar som förs in under huden får du ett lyft av mellan och nedre delen av ansiktet samt under hakan (vid dubbelhaka t.ex) utan kirurgi som vid ett kirurgiskt ansiktslyft. Metoden är enkel och säker, återhämtningstiden är minimal. Förloppet är komplikationsfritt. Behandlingen utförs av certifierad läkare.
Vilka resultat kan förväntas?
- Ett naturligt lyft, föryngring och fastare hudstruktur. PDO-trådarna är nedbrytbara och stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden vilket ger den hudföryngrande effekten och lyftet.
Hur länge håller effekten av Ultra V trådlyft?
- Direkt efter behandlingen ses ett tydligt lyft men den maximala effekten ses efter 3 månader och håller i minst 1.5 år beroende på livsstil och genetiska faktorer i huden. Regelbundna "touch-ups" kan behövas för att underhålla det lyft man fått och motverka framtida åldrande.
För mer info och gratis konsultation kontakta uniiqbyamanda@gmail.com


Q./By Therese
HAIR & MAKEUP
EDUCATION & EVENTS


Paket  hår och makeup 
Fest (enkel håruppsättning el styling samt enkel makeup)
 Lilla (passar dig som har enklare bröllop ,du byter om hemma,bokning inkom salongens öppettider,passar även dig som ska på temafest alt ska fotograferas)
 Lyx (Klassiskt bröllop. Vi ser till att vi kan hjälpa dig med ev ombyte, slöja/krona/löshår. Påbättringskit ingår samt dryck och tilltugg och tid för ex lunch.

Make up
UniiQ erbjuder makeup efter dina önskemål ihop med vår profisionella bedömning. Vi är  utbildade makeup artister med flerårig erfarenhet. Vi startar med en konsultation där vi går igenom önskat resultat samt färgval utifrån anatomi och färganalys samt önskat resultat. Vid brud makeup görs detta vid ett annat tillfälle än vid sminkningen. Vi erbjuder Makeup för alla tillfällen. Men brud, tärna, fest brukar vara de mest önskade. 

Tips&Råd 
Ta på dig en tröja du ej behöver dra över ansiktet,ex en med knappar.
Använd ej brun utan sol eller sola ej en vecka före önskad makeup.
Plocka ej brynen samma dag.
Färga ej fransar och bryn en vecka före önskad makeup.
Ansiktsvård är A och O, var noga med dina dagliga rutiner. Rengöring,Ansiktsvatten,Serum,smörj in.
Peeling och ansiktsmask 1 gång/V.
Undvik rökning,för mycket alkohol,stress,snabbmat.
Sov,rör på dig och drick mycket vatten och kramas mycket :)
När du sminkar dig själv, tänk då att din makeup ska framhäva inte täcka över dina vackra naturliga drag.

Hår
Vi på uniiQ är erfarna frisörer/hårstylister som själva utbildar andra frisörer samtidigt som vi alltid strävar efter att bli bättre och lära oss mer. Vi brinner för hår och att göra människor vackra, samt att vi ligger gärna i framkant med nya tekniker och produkter inom frisörbranschen. Vi erbjuder det mesta inom hår. Klippning, färgtekniker,löshår, styling, uppsättningar, olaplex behandlingar etc.

Hairtalk
När du använder Hairtalk är du garanterad det mest optimala systemet när det kommer till hårkvalité, fästmetod och skonsamhet!
Hairtalks hårkvalité är noga utvalt för den Nordeuropeiska marknaden.
Håret är inte ytskiktsbehandlat, vilket gör att hårkvalitén håller omsättning efter omsättning! Allt hår från Hairtalk är etiskt handlat tempelhår, vilket gör att du som kund kan bära håret med stolthet.
Patenterat tejpsystem som är den mest skonsamma på marknaden och kan sättas i det allra tunnaste hår, alla kan alltså bära Hairtalk! 
Tejpen går inte att jämföras med någon annan isättningsmetod, utan den måste upplevas. Det skiljer sig drastiskt mellan isättningsmetod, hållbarhet och framförallt resultat! 
Med enkla skötselråd bevaras håret i bästa skick och vi kan garantera kvaliteten på dina Hairtalk Extensions.
Du får en folder med tips och råd från oss frisörer på uniiq som är auktoriserade Hairtalkfrisörer.
Här är några av dem: 
Samla alltid håret i en fläta eller lös tofs när du ska sova och gå aldrig och lägg dig med blött hår.
Håll alltid i håret när du borstar i långa längder.
Borsta igenom håret noggrant med Hairtalkborsten innan du tvättar det.
Föna håret helt torrt innan du använder värmeverktyg.
Undvik salt, klorvatten och hårspray som lätt torkar ut extensions.
När du sätter i Hairtalk ska du ej tvättad det på 48 h efter isättning.

Utbildning
Vill du lära dig att -
sminka dig/styla håret själv til vardags och fest.
Vi är erfarna pedagoger inom skönhet och hjälper dig gärna med utbildning privat alternativt om ni är en grupp som vill komma. Kontakta oss för prisuppgifter.

Events
Vi på uniiQ skräddarsyr gärna ett event åt dig. Allt ifrån möhippor, tjejkvällar, överraskningsfest, födelsedag, mingel med jobb eller vänner på ett annorlunda vis. Vi kan dra ihop ett koncept på salongen eller ute på önskad plats. Bara fantasin sätter gränser. Kontakta oss för mer info och prisuppgifter.
Tillsammans kan vi göra ett oförglömligt event.
 
Q./BEUTY
 LASHES & BROWS

Fransförlängning

En behandling tar ca 1,5-2 timmar.
Vi jobbar med singel- volym och mixfransar

Singel: en lösfrans appliceras på en separat naturlig frans. Ger en mascara-effekt. Flatlashes vid singelfransar, då de håller bättre än vanliga singelfransar. Vill du ha vanliga singel, så meddela din fransstylist.
Volym: för dig som har glesa eller sköra fransar. Volymfransar är mer skonsamma och lättare än singelfransar. Du kan få både ett naturligt, mjukt och skirt resultat eller ett tätt intensivt beroende på önskemål och förutsättningar.
Mix: här blandas både volym och singel. För dig som inte vill ha för tätt resultat.

Innan en fransförlängning:
Undvik ögonfransböjare samt permanent fransböjning vilket gör det svårare att fästa fransarna. Om du vill färga fransarna innan så går det bra. Vi hjälper dig gärna på uniiQ.  
Första gången du kommer får du fylla i ett kundkort som sedan används vid en inledande konsultation där vi går genom behandlingen och dina önskemål. Kundkortet är inte tillgängligt för någon annan än din behandlare och är strikt konfidentiellt.
Använd ej feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning limmet fäster sämre då. Vid möjlighet undvik även ögonmakeup, särskilt mascara i 24 tim innan.
Det tar 24 tim för limmet att härda och kan resultera i sämre hållbarhet om du utför följande dessa timmar-
Blöta fransarna, duscha, ånga, bastu, ögonsmink, friktion.Tips & råd fransförlängning
Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller Propylene glukol. Ögonmakeup-remover ska vara oljefri då olja löser upp limmet.
Du kan köpa anpassad fransrengöring på salongen, som även fungerar utmärkt till rengöring av resten av ansiktet.
Använd gärna din borste du får med dig dagligen för att borsta fransarna samt styla dem på plats.

Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas:
Överdriven exponering av värme, ånga, bastu eller friktion. Användande av mascara eller eyeliner som innehåller olja eller är vattenfast.
Överdriven mascara applikation.
Användande av mekanisk ögonfransbörjare.
Dra och slita i ögonfransarna.
Klia och gnugga på ögonfransarna.Medlem i branschorganisationen SEYF som bl.a. kvalitetsgranskar verksamheter och skolor i skönhetsbranschen.Vår fransstylist har gått grund- och vidareutbildningar hos Finare fransar, Lashia och Look by Linn.

Kosmetisk tatuering/3D bryn


Vi gör 3D bryn med stråteknik/ombré/kombobryn. 3D-bryn med microblading-teknik är en form av kosmetisk
tatuering för dig som vill få en enklare vardag och slippa måla dina bryn, eller om du har glest med bryn. Microblading innebär att man skär små snitt i huden som sedan pigmenteras. Dessa snitt läggs med en teknik som innebär att de upplevs som riktiga brynstrån. Man behåller så mycket som möjligt av dina ena bryn i formen. Strån utanför formen noppas bort. Det blir även lättare för dig att noppa brynen hädanefter. Du tar bara bort allt utanför formen. Vid puderbryn, även kallat ombrébryn skapas en skuggeffekt enligt handmetoden som oftast går från ljusast från näsroten, med mjuka övergångar till mörkare längst ut på brynets vinge. Detta kan även passa dig där microblading har svårt att fastna. Kombo-bryn är en kombination av båda tekniker där du får både strån och skuggeffekt. Vi börjar samtliga behandlingar med genomgång av din hälsodeklaration och informationsblankett som du har fått mailat till dig. Har du egna bilder eller bilder på hur du brukar sminka dig, eller en brynpenna du gillar, så ta med dem. Därefter skissar vi upp ett förslag med penna på dina bryn som man sedan arbetar fram för att skapa en perfekt form innan man börjar tatuera. Bedövning läggs på huden innan behandling i ca 30 min, samt under arbetets gång. OBS! Om du är allergisk mot lidokain eller latex, så meddela oss innan. De olika teknikerna är semipermanenta. Man brukar säga att behandlingarna håller ca 6 mån- 2 år. Det beror på din hudtyp och individuella pigmentering. Ett kostnadsfritt återbesök ingår om det sker inom 6 veckor för att stämma av resultatet.

Att tänka på före och efter microblading
Före -Är du gravid eller äter mediciner kan det vara bra att rådfråga oss/ läkare innan.
Vi utför inte microblading under graviditetens första 3 mån.
Du bör ej konsumera alkohol eller värktabletter 24 tim innan ditt besök.

2 mån innan behandling kan du göra botox eller fillers vid bryn. Ej längre fram då det kan påverka slutresultatet. Vänta hellre till efter att du har gjort brynen.
Har du infektion i kroppen ska du ej göra behandlingen. Tänk också på att PMS och mens kan göra dig mer känslig mot smärta.
Vi begär läkarintyg om du är:

-Diabetiker

-Äter blodförtunnande medel som acetylsalicylsyra, worfarin och cartia m.fl
-Har hjärtimplantat/pacemaker
-Lider av keloida ärr i ansiktet
-Har födelsemärken eller en hudsjukdom i ansiktet
-Om du är under 18 år begärs personligt samt skriftligt godkännande från vårdnadshavare.

Alla kunder skriver på ett intyg innan behandling utförs. I vissa fall kan vi behöva neka din behandling, självklart för ditt eget bästa.
 
Efter behandlingen behöver brynen hållas rent med koksaltlösning eller ljummet kranvatten varannan timme det första dygnet för att skölja bort sårvätska. Dutta försiktigt brynen torra med en bommullspads och smörj in ett tunt lager Bepanthen som du får med dig efter din behandling. Därefter inget vatten eller fukt på brynen den första veckan. Smörj med vaselin eller Bepanthen 5 ggr/dag i ca 1-2 veckor.
Undvik sol och träning samt makeup de första 10-14 dagarna.
Därefter minst SPF50 på brynen. Solljus bleker brynen liksom all form av tatuering.
Under 30 dagar bör du undvika kemiska peelingar, fruktsyror, mikrodermabrasion och starka krämer.
Snabbare blekning av pigment kan förekomma om du använder antibiotika eller hormonbehandling. 
Är du osäker på om detta passar dig är du välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. Vid detta tillfälle kan även ett allergitest utföras gällande pigment och/eller lidokain.

Verksamheten är godkänd för skärande och stickande verksamhet av Hälsoskyddsnämnden och enbart sterila verktyg används.
Utbildning är utförd hos European Esthetic Academy i Stockholm, maj 2018.
Före-efter-bilder finns på Instagram och Facebook @uniiqbyuniiq