Våra tjänster

uniiQ./ONE STOP SHOP FÖR DITT UNIKA JAG

Q./BEUTY
 LASHES & 3D BROWS

Fransförlängning

Vi jobbar med singel fransar vilket betyder att man applicerar en lösfrans på en separat frans. Detta tar ca 2 timmar .
Innan en fransförlängning, undvik ögonfransböjare samt permanent fransböjning vilket gör det svårare att fästa fransarna. Om du vill färga fransarna innan så gör det minst 48 timmar innan behandlingen,vi hjälper dig gärna på uniiQ.  
Använd ej feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning limmet fäster sämre då, vid möjlighet undvik även ögonmakeup.
Det tar 24 tim för limmet att härda och kan resultera i sämre hållbarhet om du utför följande dessa timmar-
Blöta fransarna, dusha, ånga, bastu, ögonsmink, friktion.


TIPS & RÅD 
Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller Propylene glukol. Den ska vara oljefri då olja löser upp limmet.
Tvätta och rengör ögon och fransar med ljummet vatten underifrån utan att gnugga.
Andvänd gärna borste dagligen för att borsta fransarna samt styla dem på plats.
Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas:
Överdriven exponering av värme, ånga, bastu eller friktion.
Användande av oljebaserade produkter på eller nära ögonfransarna, så som ögonkräm, ögonserum, vaselin eller rengöringsprodukter.
Användande av mascara eller eyeliner som innehåller olja eller är vattenfast.
Överdriven mascara applikation.
Användande av mekanisk ögonfransbörjare.
Dra och slita i ögonfransarna.
Klia och gnugga på ögonfransarna.

Medlem i branschorganisationen SEYF som bl.a. kvalitetsgransakar veksamheter och skolor i skönhetsbranschen.


Kosmetisk tatuering 

3D bryn

Vi gör 3D bryn med microblading teknik som är en form av kosmetisk tatuering. Microblading innebär att man skär små snitt i huden som sedan pigmenteras. Dessa snitt läggs med en teknik som innebär att de upplevs som riktiga brynstrån. 
 
Ombrebryn
Vi gör ombrebryn med maskin där vi skapar en skuggeffekt som oftast går från ljusast till mörkare från näsroten med mjuka övergångar. Detta kan även passa dig som microblading har svårt att fastna på.

Vi börjar samtliga behandlingar med att vi skissar upp ett förslag med penna som man sedan arbetar fram för att skapa en perfekt form innan man börjar tatuera. Bedövning läggs på huden innan så det gör inte ont under tiden mer än att man kan bli lite öm efter ett tag. De olika teknikerna är semipermanent men maskin tatuering håller oftast längre än microbladning. Man brukar säga att behandlingarna håller ca. 1-3 år. Ett kostnadsfritt återbesök ingår om det sker inom 6 veckor för att stämma av hur resultatet har blivit på just din hud. Vid detta tillfälle utförs oftast en korrigering kostnadsfritt.Tips & råd
Innan ditt besök:
Är du gravid eller äter mediciner kan det vara bra att rådfråga oss/ läkare innan.
Du bör ej konsumera Alkohol 24h innan ditt besök.
Vi begär läkarintyg om du är:
·      Diabetiker
·      Äter blodförtunnande medel som acetylsalicylsyra, worfarin och cartia m.fl.
·      Har hjärtimplantat
·      Lider av keloida ärr i ansiktet
·      Har födelsemärken eller en hudsjukdom i ansiktet
Om du är under 18 år begärs personligt godkännande från vårdnadshavare.
Alla kunder skriver på ett intyg innan behandling utförs.
 
I vissa fall kan vi behöva neka din behandling, självklart för ditt eget bästa.
 
Efter din behandling: 
Efter behandlingen behöver brynen hållas rent med koksaltlösning samt smörjas med vaselin 5 ggr/dag i ca. 5 dagar.
Undvik sol och träning samt makeup i början.
Är du osäker på om detta passar dig är du välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. 
Vid detta tillfälle kan även ett allergitest utföras.
Verksamheten är godkänd för skärande och stickande verksamhet av Hälsoskyddsnämnden samt medlem i branschorganisationen SEYF som bl.a. kvalitetsgransakar veksamheter och skolor i skönhetsbranschen.Q./MEDICAL 

INJECTIONS & WELLNES.

Medicinsk fotvård 
Behandlingen börjar med ett skönt fotbad och 
konsultation. Sedan klippning och slipning av 
naglar, tjocka naglar tunnas ut. 
Därefter avlägsnande av eventuella 
förhårdnader, liktornar eller hälsprickor. 
Foten filas och du får en avslappnande 
fotmassage samt insmörjning med en skön fotkräm.
Du kan även välja en längre behandling med de olika alternativen lackning med lack gele ,fotmassage eller lackning med nagellack.


TIPS & RÅD 
Fila aldrig fötterna mer än en gång i veckan. Annars vill huden försvara sig och mer hård hud bildas. 
Smörj dina fötter varje dag med en skön fotkräm. Om du håller fötterna mjuka behöver du inte fila så ofta och förhårdnader och sprickor minskar.
Undvik att fila på en vårta. Vårtor är ett virus och du hjälper till att sprida det. 
Undvik att gå barfota i simhall och träningslokal. Vårtvirus och fotsvamp trivs utmärkt i fuktiga miljöer. Det behövs bara en knappt synbar rispa i huden för att det ska få fäste, därför är det även viktigt att torka torrt mellan tårna efter dusch och bad.
Fötterna ändras många gånger under livet, fotvalven sjunker och fötterna breddas hos alla människor. Var snäll mot dina fötter och anpassa skorna efter fötterna och inte fötterna efter skorna.
Glöm inte att unna dina fötter ett skönt uppmjukande fotbad nån gång ibland!   Fillers&Botox
Botox är ett muskelavslappnande medel som reducerar rynkor och linjer/vecka. Det är rekommenderat att användas av vuxna mellan åldrarna 18-65 år. Områden som kan behandlas är t.ex. panna, glabella (”arga rynkan”), kråksparkar runt ögonen eller för ögonbrynslyft. UniiQ använder sig av Vistabel eller Azzalure för botoxbehandling. Effekten av Botox håller ca 3-6 månader.

Fillers som uniiQ använder består av hyaluronsyra och kan användas för att fylla ut rynkor som är missprydande eller för att skapa vackrare läppar. Även mer markerade kindben eller mindre insjunkna tinningar kan åstadkommas. uniiQ använder inte permanenta material. De fillers som används heter Revanesse,Restylane och apriline. Effekten av fillers håller ca 3-12 månader beroende på behandlat område. Fyller man på ca en månad efter första behandlingen håller resultatet längre.

Vad är egentligen skillnaden mellan Botox och Fillers?
Fillers består av hyaluronsyra som förekommer naturligtiI vår vävnad. Det andvänds för att jämna ut huden där djupa rynkor förekommer samt skapa volym och konturera läppar, kinder och käklinje.
Botox (som står för Botulinum Toxin) är ett protein som avslappnar muskler. Muskler som dras ihop skapar rynkor, detta förhindras av Botox. 
Vad är riskerna med filler och botox?
Både Fillers och Botox är regulerade med väldigt hög säkerhet. Däremot finns det risker med allt. De vanligaste är blåmärken och lite svullnad vanlig runt läpparna i ett par dagar. Dessa kan förebyggas  Med Botox så förekommer ibland huvudvärk.


TIPS & RÅD  
För att minska risken för blödning rekommenderas att man inte använder omega 3, ipren,voltaren,blodförtunnande läkemedel och vitamin E, ca 1 vecka före behandling.
Även alkohol och hård träning bör undvikas några dagar före och 1 dag efter behandling.


Ultra V trådlyft - ansiktslyft utan kirurgi
Vad är ultra V trådlyft?
- Med ca 80-100 trådar som förs in under huden får du ett lyft av mellan och nedre delen av ansiktet samt under hakan (vid dubbelhaka t.ex) utan kirurgi som vid ett kirurgiskt ansiktslyft. Metoden är enkel och säker, återhämtningstiden är minimal. Förloppet är komplikationsfritt. Behandlingen utförs av certifierad läkare.
Vilka resultat kan förväntas?
- Ett naturligt lyft, föryngring och fastare hudstruktur. PDO-trådarna är nedbrytbara och stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden vilket ger den hudföryngrande effekten och lyftet.
Hur länge håller effekten av Ultra V trådlyft?
- Direkt efter behandlingen ses ett tydligt lyft men den maximala effekten ses efter 3 månader och håller i minst 1.5 år beroende på livsstil och genetiska faktorer i huden. Regelbundna "touch-ups" kan behövas för att underhålla det lyft man fått och motverka framtida åldrande.
För mer info och gratis konsultation kontakta uniiqbyamanda@gmail.com


Q./By Therese
HAIR & MAKEUP
 EDUCATION & EVENTS


Paket  hår och makeup 
Fest (enkel håruppsättning el styling samt enkel makeup)
 Lilla (passar dig som har enklare bröllop ,du byter om hemma,bokning inkom salongens öppettider,passar även dig som ska på temafest alt ska fotograferas)
 Lyx (Klassiskt bröllop. Vi ser till att vi kan hjälpa dig med ev ombyte, slöja/krona/löshår. Påbättringskit ingår samt dryck och tilltugg och tid för ex lunch.


Make up
UniiQ erbjuder makeup efter dina önskemål ihop med vår profisionella bedömning. Vi är  utbildade makeup artister med flerårig erfarenhet. Vi startar med en konsultation där vi går igenom önskat resultat samt färgval utifrån anatomi och färganalys samt önskat resultat. Vid brud makeup görs detta vid ett annat tillfälle än vid sminkningen. Vi erbjuder Makeup för alla tillfällen. Men brud, tärna, fest brukar vara de mest önskade. 

Tips&Råd 

Ta på dig en tröja du ej behöver dra över ansiktet,ex en med knappar.
Använd ej brun utan sol eller sola ej en vecka före önskad makeup.
Plocka ej brynen samma dag.
Färga ej fransar och bryn en vecka före önskad makeup.
Ansiktsvård är A och O, var noga med dina dagliga rutiner. Rengöring,Ansiktsvatten,Serum,smörj in.
Peeling och ansiktsmask 1 gång/V.
Undvik rökning,för mycket alkohol,stress,snabbmat.
Sov,rör på dig och drick mycket vatten och kramas mycket :)
När du sminkar dig själv, tänk då att din makeup ska framhäva inte täcka över dina vackra naturliga drag.


Hår
Vi på uniiQ är erfarna frisörer/hårstylister som själva utbildar andra frisörer samtidigt som vi alltid strävar efter att bli bättre och lära oss mer. Vi brinner för hår och att göra människor vackra, samt att vi ligger gärna i framkant med nya tekniker och produkter inom frisörbranschen. Vi erbjuder det mesta inom hår. Klippning, färgtekniker,löshår, styling, uppsättningar, olaplex behandlingar etc.


Tips&Råd

Håret växer 1 cm i månaden i genomsnitt.
Ska du färga håret behöver du ej tvätta det samma dag.
När du sätter i Hairtalk ska du ej tvättad det på 48 h efter isättning.
Uppljusat hår blir varmare med tiden så för att behålla en kall nyans använd shampo och inpackning med lila pigment då det neutralizerar det gula.
Använd alltid schampo och balsam anpassat för din hårtyp, fråga oss gärna om råd.
Rött hår tvättas snabbt ur, använd NUTRI COLOR CREME i vald röd ton efter schampo så får du en hållbar,glansig,röd färg som håller längre.


Utbildning
Vill du lära dig att -
sminka dig/styla håret själv til vardags och fest.
Vi är erfarna pedagoger inom skönhet och hjälper dig gärna med utbildning privat alternativt om ni är en grupp som vill komma. Kontakta oss för prisuppgifter.

Events
Vi på uniiQ skräddarsyr gärna ett event åt dig. Allt ifrån möhippor, tjejkvällar, överraskningsfest, födelsedag, mingel med jobb eller vänner på ett annorlunda vis. Vi kan dra ihop ett koncept på salongen eller ute på önskad plats. Bara fantasin sätter gränser. Kontakta oss för mer info och prisuppgifter.
Tillsammans kan vi göra ett oförglömligt event.